“Yapmak öldürür, deprem değil” sözünü dikkate alan Japonlar, yaptıkları evlerin sağlamlığı konusunda oldukça hassastırlar. Japonların yaşadıkları büyük şoktan sonra inşa ettikleri köpük konutlar halen yaygın olarak kullanılmaktadır. Köpük konutlar hakkında detaylı bilgi aşağıda ?
16 Nisan 2016 tarihinde Japonya’nın Kumamoto şehrinde 7.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Japonya’daki bu depremde sadece 49 kişi hayatını kaybetti.
Ancak depremde Japonya’da birçok bina yandı ve yıkıldı. Sonuç olarak, yaklaşık 44.000 kişi evlerinden başka yerlere taşınmak zorunda kaldı.
Bu köpük konutların üreticisi Japan Dome House’dur. Şirket, konutları 4. nesil yapı malzemesi olarak tanımlanan ekspande polistiren kullanarak üretmektedir. Köpük konutlar, büyük Japon şokundan sonra popüler hale geldi ve kısa sürede büyük ilgi görmeye başladı.
Sünger konutların üretildiği genleşmiş polistiren malzeme, yüksek izolatör özelliği sayesinde yapılan konutların sıcak kalmasını sağlar!
Dayanıklılık süresi 300 yıl!
Kubbe şeklinde bir mimari ile üretilen köpük konutlar, dışarıdaki kuvvetli rüzgarın dağılmasını sağlar. Bu sayede dışarıdaki sert hava kuralları eve herhangi bir zarar veremez.
Köpük konutlar, çeşitli bölümlerin bir araya getirilmesiyle inşa edilir.
Hem sadık hem de kullanışlı olan bu evlerin maliyeti 70.000-75.000 dolar ortasında.
Hem kullanışlı hem de çevreci!
Köpük konutlar dilediğiniz gibi tasarlama imkanı sunar.
Köpük evler sağlığa zararlı mı, değil mi?
Hatta kanser tehlikesi nedeniyle Polonya, Tayvan ve ABD’de Orange Country’de (California) köpük konutlar yasaklandı.
Müteahhitlere duyurulur! Ülkemizin birçok yeri deprem bölgesindeyken bu konutlar bizim için çok faydalı olmaz mıydı?